IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси затвориха смесено след разочароващи данни от САЩ

Индексите могат да се понижат чувствително. Инвеститорите определено ще избягват рисковите активи през следващите дни, коментират анализатори

19:40 | 03.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските индекси затвориха смесено след разочароващи данни от САЩ

Европейските индекси завършиха смесено петъчната сесия, след два поредни дни на печалби, след като данните за заетостта в САЩ разочароваха инвеститорите и подсилиха опасенията за глобалната икономика, пише MarketWatch

Stoxx Europe 600 изгуби 0,25% до 270 пункта.

Индексът, който се повиши с 3,7% през последните две сесии остана почти без промяна през по-голямата част от сесията, но се понижи, след като стана ясно, че заетостта в САЩ, се е повишила с едва 39000 през ноември, въпреки очакванията на икономистите за 155000 нови наети служители. Безработицата в САЩ през ноември е достигнала 9,8% от 9,6% през октомври.

„Имаме разочароващи данни за заетостта и по-висока безработица“, казва Крисчън Теглънд Блабйорг, главен стратег на Saxo Bank. Последните данни за заетостта идват след „поредица от много, много добри новини за американската икономика“, допълва той. „Индексите могат да се понижат чувствително. Инвеститорите определено ще избягват рисковите активи през следващите дни“.

Британският FTSE 100 се понижи с 0,39% до 5745 пункта, докато германският DAX 30 изгуби 0,14% до 6948 пункта.

Единствено френският CAC 40 завърши на зелено изкачвайки се с 0,09% до 3751 пункта, след като акциите на STMicroelectronics се повишиха с над 7%. Рейтингът на производителя на полупроводници е повишен с две степени от Exane BNP Paribas.

В същия сектор акциите на германската Infineon Technologies AG се повишиха с над 2%.

С понижение приключи сесията френската търговска верига Carrefour SA, след като рейтингът и беше понижен от ING, поради загуби от операциите в Бразилия.

На зелено завършиха сесията и германските автомобилопроизводители Volkswagen AG и Daimler AG, докато акциите на Man Group PLC в Лондон се понижиха с над 3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още