IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси се повишиха, въпреки разочароващите данни за заетостта

Умерената реакция на пазар, при тези данни за заетостта, може да е индикатор, че инвеститорите „не вярват на тяхната акуратност", коментират анализатори

22:53 | 03.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси се повишиха, въпреки разочароващите данни за заетостта

Щатските индекси завършиха петъчната сесия на зелено, въпреки разочароващи данни за заетостта през ноември, за чиято акуратност някои анализатори изразиха съмнение и прогнозираха, че е възможно данните да бъдат ревизирани следващия месец, пише MarketWatch.

„Данните за заетостта са изненадващи и се чудя дали няма да бъдат ревизирани следващия месец. Загуби на работни места в търговията през ноември!? Пазарът разбира се ще реагира, но мисля, че трябва да запазим известна доза съмнение“, казва Марк Падо, пазарен стратег Cantor Fitzgerald.

Според данни публикувани в петък, заетостта в САЩ, се е повишила с едва 39000 през ноември, въпреки очакванията на икономистите за 155000 нови наети служители. Безработицата в САЩ през ноември е достигнала 9,8% от 9,6% през октомври.

След две последователни сесии на солидни печалби, Dow Jones Industrial Average, който в петък се повиши с 0,17% до 11381 пункта, приключва седмицата с ръст от 2,3%.

S&P 500, който приключва седмицата с печалба от 2,6% се повиши в петък с 0,22% до 1224 пункта. На днешната сесия най-слабо се представи телекомуникационният сектор, а най-силно компаниите от енергийния.

В петък, Nasdaq Composite спечели 0,43% до 2590 пункта, като за седмицата индексът бележи ръст от над 2%.

„Определено нещо не се връзва в последните данни за заетостта“, казва Падо, който посочи като пример твърдението на администрацията за загуба на работни места в сектора на търговията – сектор който отбеляза изключително силни продажби през последните месеци.

Доходността по 10 – годишните щатски ДЦК се повиши около 3%. Златото и петролът също се повишиха, като златото отново се търгуваше над 1400 долара за тройна унция, докато петролът достигна 89 долара за барел.

"Умерената реакция на пазар, при тези данни за заетостта, може да е индикатор, че инвеститорите „не вярват на тяхната акуратност“, казва Джефри Клейнтоп, главен стратег на LPL Financial.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още