IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в схемата на Мадоф ще получат $500 млн. от швейцарска банка

Споразумението ще увеличи с една трета до близо 2 млрд. долара сумата, възстановена досега на жертвите на измамата

13:11 | 07.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститорите в схемата на Мадоф ще получат $500 млн. от швейцарска банка

Ликвидаторът на фонда на измамника Бърнард Мадоф Ървинг Пикард, който се опитва да възстанови изгубените от инвеститорите средства, е постигнал споразумение на стойност около 500 млн. долара с швейцарската банка Union Bancaire Privеe (UBP), предаде Wall Street Journal.

Споразумението между двете страни по делото, заведено в понеделник в Ню Йорк, ще увеличи с една трета до близо 2 млрд. долара сумата, която Пикард е възстановил досега на жертвите на измамата.

Чрез споразумението UBP и фондът й M-Invest Limited, който е подпомагал схемата на Мадоф, ще избегнат иска на стойност 1 млрд. долара, който Пикард е планирал да заведе. Банката ще изплати минимум 470 млн. и максимум 500 млн. долара.

В изявление на UBP се посочва, че банката отрича да има задължения към измамените инвеститори, но се е съгласила на споразумението, за да предпази клиентите си и да приключи окончателно този случай.

Като част от споразумението Пикард ще одобри собствения иск на банката за обезщетяване на загуби в размер на до 756 млн. долара от измамната схема.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още