IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody’s преразглежда рейтинга на Испания

Испанският дълг може да се увеличи заради цената на рекапитализирането на банковата система, посочва агенцията

10:09 | 15.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Moody’s преразглежда рейтинга на Испания

Moody’s Investors Service започна процедура по преразглеждането на кредитния рейтинг на Испания, който за момента е „Aa1“, с перспектива за възможно понижение заради опасения около нарастващата нужда от финансиране на страната, високите дългови нива и контрола над публичните финанси, пише Bloomberg.

Испанският дълг може да се увеличи заради цената на рекапитализирането на банковата система, докато ограниченият контрол над регионалните финанси подкопава способността на централното правителство „да постигне необходимите устойчиви структурни подобрения в управлението на финансите на страната“, се казва в изявление на кредитната агенция от сряда.

„Moody’s вярва, че гореспоменатите рискове оправдават стартирането на процедура по преразглеждане на кредитния рейтинг на Испания с перспектива за възможното му понижение“, казва Катрин Мехълбронер, анализатор на Moody’s.

„Moody’s иска също да подчертае, че продължава да гледа на Испания като на доста по-устойчива в кредитно отношение икономика, в сравнение с останалите изпитващи затруднения страни от еврозоната. Поради тази причина Moody’s вероятно ще остави испанския рейтинг около нивото „Аа", допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
Ха ха ха. Нали уж няма проблем в Испания. Сега ще и преразгледат рейтинга, а след месец току виж се оказало че бюджета им е на червено и им трялбав спешна нужда то финансиране. Тоя филм вече май го гледахме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още