IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За месец са иззети 2 тона нелегално продавани вино и ракия

Изпълнителната агенция по лозата и виното е направила над 500 проверки през декември, глобите за нарушителите са до 15 хил. лв.

14:50 | 29.12.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
За месец са иззети 2 тона нелегално продавани вино и ракия

През месец декември от Изпълнителната агенция по лозата и виното са направени над 500 проверки за нелегална търговия на вино и ракия и са иззети над 2 тона от тези напитки.

На територията на София са проведени проверки на общо 17 пазара и са регистрирани 2 нарушения. На нарушителите ще бъдат съставени актове в размер около 10 - 15 хил. лева, съобщиха от земеделското министерство.

При проверка днес шефът на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев е хванал на пазара в Красно село търговец на вино без нужните документи за произход на стоката и без регистрация за винопроизводител.

Търговецът е имал временно разрешително за продажба в района, но не e разполагал с касов апарат.

Красимир Коев призова хората да купуват вино от магазинната мрежа, където продуктът е с доказан произход и качество от лицензиран производител. Той уточни, че наливното вино, което се продава на улицата, е с цена, която не се различава значително от бутилирания продукт.

Междувременно земеделският министър Мирослав Найденов е разпоредил проверките за нелегална търговия със спиртни напитки да продължат. „Потребителите трябва да знаят, че ако купуват вино и спиртни напитки в наливно състояние, застрашават здравето си”, е коментирал министърът.

Според него търговците използват засиленото потребление покрай празниците, за да пробутат нелегална и нискокачествена продукция.

"Те трябва да знаят, че ще ги дебнем", се е заканил Найденов на сивия сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Пич ама много си заблуден! На виното НЕ СЕ ПЛАЩА АКЦИЗ!!! Всичко останало са си твои расъждения и аз няма да ги коментирам...това е просто за информация, че преди да пишеш трябва поне малко да си наясно с нещата де! И още нещо акциза се контролира от Митниците ...и това да знаеш де ...така общообразователно преди да плюеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
lyusien
преди 13 години
Тази година защото шиб*аните винпроми не изкупуваха гроздето на лозарите те масово го изнесоха на шосетата и масово се купуваше от частни така наречени винопроизводители Масово се произвежда и се продава вино и ракия по пазарите без да е платен и един лв акциз и Д Д С Вътрешния министър Ц Ц се прави на разсеян сякаш това не го засяга Само че по-голяма част от заплатите на неговите ченгета идват от Д Д С и акцизи Също толкова непукиз е прокурора Виелчев сякаш заплатите на неговите подчинени идват от въздуха Но главните виновници не са Ц Ц Виелчев Наиденов Главния виновник е Костов които приватизира винпромите така че производителите на грозде нямат и 1 % собсвеност в тях Сякаш този човек не знаеше че 75 % ат себестоиността на виното е грозде 15 % пазар и само 10 % други разходи О божек какви хора ни Д
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още