IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google създава конкурент на Groupon

След като не успя да придобие мрежата, Google реши да я победи

17:28 | 21.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Google създава конкурент на Groupon
Американският интернет гигант Google се подготвя да пусне конкурент на сайта Groupon. Това се случва съвсем скоро, след като собствениците на мрежата за търговия с отстъпки отказаха предложение за компанията си, което беше на стойност 6 млрд. долара.
 
Google се готви да стартира услугата Google Offers, съобщава анонимен източник на сайта Mashable. Това е нов продукт, който ще позволява на потребителите да откриват промоции и намаления, твърди той.
 
Моделът напълно копира това, което предлагат сайтове като Groupon и LivingSocial. Потребителите ще получават мейл, в който ще се посочва сделката на деня, след което ще имат възможността да се възползват от нея в рамките на определен период от време.
 
По този начин очевидно Google показва, че не се отказва от идеята да има сайт като Groupon. След като обаче сделката с него пропадна, компанията е готова да създаде свой продукт, който да победи Groupon.

Вчера Google съобщи, че нейният съосновател Лари Пейдж ще замени Ерик Шмид като главен изпълнителен директор в изненадваща рокада в управлението. Това стана ясно при обявяването нa финансовите й резултати за последното тримесечие на 2010 г., които показаха увеличение на печалбата й от 29% на годишна база.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още