IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия предложи план за реформа на еврозоната в шест точки

Берлин предлага страните от еврозоната да променят конституциите си, определяйки като незаконни прекомерните дефицити

20:33 | 04.02.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Германия предложи план за реформа на еврозоната в шест точки

Германия днес предложи план от шест точки, чрез който да бъде засилена конкурентоспособността в еврозоната и правителствата да бъдат задължени да харчат според възможностите си, съобщиха днес дипломати от срещата на върха в Брюксел, цитирани от ДПА.

Германия е най-голямата и най-богатата страна в ЕС. На нея й се наложи да поеме най-големия дял в спасителните заеми за Гърция и Ирландия, което ядоса германските гласоподаватели, недоволстващи, че парите от техните данъци отиват за "разточителните" държави.

Германия предлага страните от еврозоната да променят конституциите си, определяйки като незаконни прекомерните дефицити - германска система, позната като "дългова спирачка" -
и да въведат постоянни схеми за спасяване на банките, засегнати от кризи, уточниха дипломатите.

Страните също така трябва да откажат от автоматичните увеличения на заплатите според инфлацията, да приспособят пенсионните си системи към продължителността на живот на
населението, включително да коригират възрастта за пенсиониране, както и да започнат да признават помежду си образователните квалификации, които издават.

И най-накрая, те трябва да създадат обща основа за корпоративните данъци, според проектопредложенията на Германия. Предложенията вероятно ще предизвикат разгорещени дебати в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
ПИЧ
преди 13 години
Teзи предложения ми харесват, особено: "да се откажат от автоматичните увеличения на заплатите според инфлацията"Може би за България най-неблагоприятно е уеднаквяване на корпоративното облагане (а вероятно ще се отиде и на подоходното облагане), което за България ще означава увеличение и загуба на това предимство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
brabo
преди 13 години
Това за прекратяване на прекомерните дефицити никак не е лоша идея. Ще спести много проблеми в бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 6
Nabludatel777
преди 13 години
Германците определят и максимална дажба за същество от негермански произход:супена лъжица картофена супа! За работещите в Германия се разрешава и филия сух хляб. Що не вземат се правят на гръмнати...това дето го дадоха е за да не вземат техните алчни банкери да глътнат въздух като не могат да си приберат рисковете инвестиции ... що се правят на "работливи" и спасители на света, като май само лудите им верват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още