IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Quora отмъкна ключова фигура от ръководството на Facebook

Социалната мрежа е поставена под все по-силен натиск, тъй като конкурентите примамват ключовите й служители

15:01 | 07.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Quora отмъкна ключова фигура от ръководството на Facebook

Набиращата сила социална мрежа Quora е отмъкнала една от ключовите фигури в екипа на компанията на Марк Зукърбърг Facebook. Става дума за един от лидерите в продуктовото развитие на Facebook Сандра Лиу Хуан, пише Business Insider.

Във Facebook Сандра се е занимавала по програмата за персонализиране на услугите – продукт, използван от сайтове като Pandora, Yelp и TripAdvisor за интегриране на Facebook приятелите на своите потребители в мрежата си.

Източник на Business Insider е посочил, че Сандра е работила тясно със Зукърбърг за изработването на плановете за развитие на Facebook през 2011 година.

Сандра се присъединява към екипа на Facebook преди три години, като преди това е била продуктов мениджър в Google – на продуктите Checkout, AdWords и AdSense.

Според слуховете Сандра е поредната ключова фигура, отмъкната от конкуренцията, което е принудило Facebook да отправя доста солидни оферти на основните си служители. Особено активни са спекулациите, че повечето от въпросните хора са изкушени от примамливи оферти именно от Quora.

Източници на медията посочват, че Facebook няма проблем с назначаването на талантливи инженери, но е трудно да се намерят правилните хора, които да бъдат нещо като „изпълнителни директори“ на проектите си и да реализират заложените цели.

Сред причините за опитите на Quora да отмъкне служители на Facebook може би е фактът, че един от основателите на сайта е Адам Д'Анжело. Той е сред създателите на Facebook, като е стартирал проекта заедно със Зукърбърг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още