IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписват договора за ремонта на жп линията Пловдив-Бургас

Сумата, която беше предложена от консорциума Джи Ес Еф-СК 13-Трейс Рейлинфра за цялото трасе, е почти 317 млн. лв.

15:16 | 07.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Подписват договора за ремонта на жп линията Пловдив-Бургас

Договорът за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив–Бургас ще бъде подписан официално във вторник, 8 февруари, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Договорът ще бъде подписан между Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) и консорциума „Джи Ес Еф-СК 13-Трейс Рейлинфра”, който спечели търга. Сумата, която беше предложена от консорциума за цялото трасе, е близо 317 млн. лева (без ДДС).

И по трите отсечки по жп линията Пловдив-Бургас, за които бяха обявени отделни търгове, най-ниски оферти бяха подадени от „Джи Ес Еф-СК 13-Трейс Рейлинфра”. Ценовите оферти бяха отворени на 21 декември 2010 г., а няколко дни по-късно консорциумът, подал най-ниски оферти, беше обявен от конкурсната комисия за победител в търга като изпълнител на ремонтните работи по цялото трасе.

Това е втората процедура за избор на изпълнител на ремонта на жп линията Пловдив-Бургас. Първата беше прекратена миналото лято, без да е избран победител, тъй като подадените оферти са били прекалено високи.

Проектът „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на железопътната линия Пловдив–Бургас по обособени позиции” се финансира по Оперативна програма (ОП) „Транспорт”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още