IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 причини за оптимизъм за щатския жилищен пазар

Въпреки насрещния вятър има и положителни признаци като натрупаното търсене сред младите, процъфтяващия пазар на апартаменти, инвеститорския апетит и други

07:56 | 10.02.11 г.
10 причини за оптимизъм за щатския жилищен пазар

Близо пет години след началото на проблемите за жилищния пазар в САЩ все още е модерно да си песимист за пазара на имоти. Да си модерен обаче не винаги е правилно, пише в коментар за MarketWatch Андрю Джефери, директор на Cirios Real Estate.

Въпреки насрещния вятър като растящ инвентар, слаб трудов пазар и геополитическа нестабилност има редица причини, поради които може да се изберат розовите очила при поглед към пазара на имоти.

Макар че може би вече е време за оптимизъм за пазара, съществува един огромен риск, предупреждава той.

Все още има възможност дъното, което американският жилищен пазар регистрира през април 2009 г., да бъде задминато. Ако стане така, песимизмът ще се оправдае, но не трябва да се обобщава. Възстановяването винаги е било и ще остане силно локално по природа.

Силните по принцип пазари се справят добре, докато слабите продължават да кретат. В национален мащаб, на щатско ниво и дори на ниво градове индикаторите маскират тенденции, които протичат на ниво квартали. Това ще продължи да е така и тези, които пропускат тази подробност, пропускат безброй възможности, категоричен е Джефери.

Ето и неговите 10 причини за оптимизъм за жилищния пазар

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още