IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво продаде Уорън Бъфет през последното тримесечие?

Компанията на милиардера е затворила позициите си в осем американски компании, стойността на портефейла й се увеличава до 52,6 млрд. долара

09:22 | 15.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Какво продаде Уорън Бъфет през последното тримесечие?

Управляваната от милиардера Уорън Бъфет компания Berkshire Hathaway е ликвидирала доста от позициите си на американския фондов пазар през последното тримесечие на 2010 година, показват подадените към регулаторните органи в САЩ данни.

От портфейла на фонда са изчезнали осем позиции, които са били част от него към края на третото тримесечие. Оценката на всяка от тях е възлизала на под 300 млн. долара, така че според анализатори вероятно става дума за ликвидирането на инвестиционния портфейл на Лу Симсън, който се е пенсионирал в края на миналата година.

Симсън е бил ръководител на GEICO, едно от инвестиционните поделения на Berkshire, което е функционирало автономно от Уорън Бъфет, обясняват от CNBC.

През последното тримесечие на 2010 година са били продадени 5 млн. акции от капитала на Bank of America, като настоящата стойност на тези книжа е около 74,45 млн. долара. Ликвидирана е и позиция в Comcast, която е била в размер на близо 187 хил. акции на стойност 4,2 млн. долара.

Сред продадените акции са и 3,64 млн. от книжата на Nike с обща стойност 312,5 млн. долара. Продадени са били още акции от Fiserv (3,91 млн.) на стойност 244,4 млн. долара, Nalco Holding (6,14 млн.) за 164,5 млн. долара и Nestle (3,4 млн.) с настояща оценка 181,6 млн. долара.

Другите две позиции, които са били закрити, са в акции на Lowes Companies и Beckton Dickinson, като в момента оценката им е съответно 163,6 и 154,2 млн. долара.

Общата настоящата стойност на продадените акции е около 1,3 млрд. долара, показват изчисленията.

В същото време компанията на Бъфет e намалила позициите си в Bank of New York Mellon с 10 на сто и в Moody's с 2 на сто. Това означава, че към момента от първата компания Berkshire Hathaway притежава акции за 57,4 млн. долара, а от втората – за 866,7 млн. долара.

Благодарение на ръста на борсовите индекси през последното тримесечие на 2010 година стойността на инвестиционния портфейл на Berkshire Hathaway се е повишила с близо 8 на сто и е достигнала 52,6 млрд. долара към 31 декември. В края на септември миналата година пазарната стойност на акциите, управлявани от компанията, бе 48,6 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
trendroom
преди 13 години
бъфет да подари тези пари особенно от BOA на Федереалният Резерв като благодарност че го спаси
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още