IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската Magnat се изтегля от българския пазар на имоти

Компанията ще се фокусира върху четири ключови пазара в ЦИЕ - Украйна, Турция, Грузия и Румъния

11:22 | 28.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Германската Magnat се изтегля от българския пазар на имоти

Базираната във Франкфурт компания за имоти Magnat Real Estate обяви, че смята да стесни фокуса на дейността си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), като се концентрира върху до четири ключови пазара.

Поради тази причина компанията ще се изтегли от някои страни в региона, включително и от България.

Magnat ще насочи дейността си основно върху пазарите в Украйна, Турция и Грузия. Румъния е потенциален кандидат да се превърне в четвъртия ключов пазар, като в момента се анализират съществуващите проекти в страната, казват от компанията.

В резултат на това Magnat планира постепенно да се изтегли от други пазари като Германия, Полша, България и Русия.

Компанията смята да продаде активите и проектите си в тези страни до края на 2013 г., като първата фаза от продажбата ще бъде осъществена още през първите месеци на 2011 г.

„Източна Европа в момента излиза от дълбоката икономическа рецесия в резултат на финансовата криза през 2008 до 2010 г. “, казват от компанията, като добавят, че дългосрочните перспективи за ръст в района продължават да бъдат обещаващи.

У нас компанията навлезе през 2007 г. с покупката на мажоритарен дял в проект за жилищен комплекс в Панчарево. Проектът предвиждаше строителството на 100 жилищни единици в Панчарево, като тогава компанията очакваше „двуцифрена норма“ на възвръщаемост от инвестицията.

Magnat Real Estate е първата фирма за имоти, листната на борсата във Франкфурт, сочи информация на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 15 rate down comment 0
valsodar
преди 13 години
"като тогава компанията очакваше двуцифрена норма на възвръщаемост от инвестицията." - oще колко много има като нея, все с попарени очаквания за свръхпечалби. И на кого ще продават изобщо да им се чуди човек, след като за милион и двеста хиляди население за София с околности има над половин милион жилища за обитаване?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още