IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет обвинява щатския Конгрес в „глупава игра на руска рулетка“

Корпоративна Америка може да предотврати фалита на САЩ, като предплати тримесечните си данъци, дължими през септември, предлага Бъфет

07:09 | 08.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<br />

Уорън Бъфет заяви, че щатският Конгрес играе „глупава игра на руска рулетка“, като заплашва да не повиши дълговия лимит на страната, съобщава CNBC.

Бъфет предупреди за „огромно сътресение“, ако не бъде постигната сделка за повишаване на дълговия лимит.

Той посочва, че сметките на страната ще бъдат платени по един или друг начин и че Конгресът трябва да се справи със ситуацията по „зрял“ начин.

Според Бъфет, страната не трябва да взима подобни важни решения „на мушка“.

Той напомня, че корпоративна Америка може да предотврати фалита на САЩ, като предплати тримесечните си данъци, дължими през септември. Така във федералната хазна ще постъпят 3 млрд. долара.

Колкото до промените на данъчния закон, в който според него „няма логика“, Бъфет повтаря стария си съвет: „Да подгоним най-богатите“. Той посочва, че ще е необходима комбинация от „лидерски умения и упоритост“, за да бъдат постигнати чувствителни промени в тази посока, тъй като тези, които печелят от настоящата ситуация, ще се борят със зъби и нокти да запазят статуквото.

Според Бъфет състоянието на строителния сектор играе ключова роля във възстановяването на щатската икономика. Анализаторите подценяват до каква степен строителният сектор се отразява на високата безработица. Бъфет прогнозира, че всички ще останат „изненадани“ от ръста на заетостта, след като строителният сектор започне да се възстановява.

Според него до края на годината строителният сектор ще започне да наема значително повече работници, тъй като в по-голямата част от страната купуването на жилище има по-голям финансов смисъл от плащането на наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още