IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на IBM за второто тримесечие оправда прогнозите

Ръстът е с 8% до 3,7 млрд. долара, а печалбата на акция достигна 3,0 долара

10:13 | 19.07.11 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Нетната печалба за второто тримесечие на 2011 г. на една от най-големите компании в компютърния бранш IBM оправда прогнозите на анализаторите, достигайки 3,7 млрд. долара, което е с 8% повече от показателя за аналогичния период на предходната година, съобщи РИА „Новости“.

Приходите за второто тримесечие са нараснали с 12% до 26,7 млрд. долара в сравнение със същия период на предходната година.

Печалбата на акция се повиши с 15% до 3,0 долара.

Според анализатори, цитирани от списание Forbes, прогнозите бяха за печалба от 3,02 долара на акция и приходи от 25,4 млрд. долара.

Експерти очакват печалбата на IBM на акция за годината да достигне 13,21 долара. Това е в унисон с 5-годишния план за растеж на компанията, според който до 2015 г. печалбата й на акция трябва да достигне 20 долара.

„През второто тримесечие нашите дългосрочни инвестиции и инициативи за развитието на компанията ни помогнаха рязко да увеличим приходите. Темпото на ръст и приходите на сервизния бизнес, на подразделенията за хардуер и софтуер бяха високи“, заяви главният изпълнителен директор на IBM Сам Палмисано.

Приходите на сервизния бизнес на компанията нараснаха с 10% до 15,1 млрд. долара, а бизнесът със софтуер регистрира ръст от 17% до 6,2 млрд. долара. Бизнесът с хардуер също нарасна със 17 % до 4,7 млрд. долара

Позициите на IBM изглеждат достатъчно устойчиви през тази година, като в нейното начало компанията удвои бонуса на Палмисано на 9 млн. долара.

От началото на 2011 г. акциите на IBM повишиха стойността  си на борсата в Ню Йорк с почти 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още