IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавяне в промишления сектор на САЩ през юли

Разходите за строителство през юни обаче са се увеличили с 0,2%

18:39 | 01.08.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Ръстът в американския промишлен сектор се забави през юли над очакванията, но разходите за строителство достигнаха 6-месечен връх през юни, съобщи Ройтерс.

Индексът за производствената активност на Institute for Supply Management се е понижил до 50,9 пункта в сравнение с 55,3 пункта преди месец.

Икономисти, анкетирани от Ройтерс, предвиждаха среден спад до 54,9 пункта. Показател над 50 пункта показва ръст.

Индексът за новите поръчки се е понижил до 49,2 пункта от 51,6 пункта, а индексът на заетостта е паднал до 53,5 пункта от 59,9 пункта.

Разходите за строителство през юни обаче са се увеличили неочаквано до 6-месечен връх, като нарастването на частните разходи компенсира спада до 4-годишно дъно в обществените разходи, сочи съобщение на американското министерство на търговията.

Разходите за строителство са се повишили с 0,2% до 772,32 млрд. долара на месечна база, докато данните за май бяха коригирани до 0,3% ръст спрямо досега обявените 0,6% спад.

Средната оценка на икономисти, анкетирани от Ройтерс, бе за запазване на разходите на нивото от предходния месец.

На годишна база е регистриран спад от 4,7%.

Частните разходи за строителство са се увеличили с 0,8% до 7-месечен връх, като спадът в жилищното строителство се компенсира за втори пореден месец от изграждането на сгради за нежилищни нужди.

Обществените разходи за строителство са намалели с 0,7% до 278,91 млрд. долара, което е най-ниското ниво от март 2007 г. насам. 

Спадът отразява слабото харчене за федерални проекти, което се е понижило с 2,2%.

Разходите на щатите и местните управи са намалели с 0,6% до най-ниското си ниво от ноември 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още