IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Лукойл Нефтохим Бургас“ възобновява работа

Нефтено пристанище „Росенец" също вече е отворено

15:54 | 02.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Лукойл Нефтохим Бургас</em></p>

Снимка: Лукойл Нефтохим Бургас

В нефтопреработващия комбинат „Лукойл Нефтохим Бургас“ поетапно се възобновява нормалният технологичен режим на инсталациите, съобщиха от рафинерията.

Вече се осъществява и експедиция на горива от автоналивна естакада.

Това става след заповед на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

С нея поставените митнически пломби по съоръженията на нефтено пристанище „Росенец” (където се разтоварват танкерите с нефт) и „Лукойл Нефтохим Бургас” АД, забраняващи внос на петрол и експедиция на горива, бяха премахнати.

Вчера Софийският градски съд (СГС) спря предварителното изпълнение на решение от 22 юли на директора на Агенция "Митници", с което е отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки.

Тази сутрин Ваньо Танов коментира, че Лукойл“ вече може да пуска гориво на пазара.

Шефът на митниците обаче предупреди, че докато тече обжалването от страна на митниците на решението на съда, от рафинерията би трябвало да монтират необходимите измервателни уреди, защото в противен случай лицензът им отново ще бъде отнет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Несравнимо по -евтино им е да плащат по някое друго милионче на 10-тина BG съдии , всеки месец ей така, за опресняване на съвестта им , от колкото да внасят дължимото в хазната вероятно:) ..А бедните... !!? хм .. те ..да го....! Те са тия, дето от заплатите си ще заделят за да пълнят хазната:))..А когато се понапълни ...охооо каква опашка се е заформила да цица:)) Нямат търпение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още