IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митниците признаха, че "Лукойл" вече може да пуска гориво на пазара

Ако бургаската рафинерия не сложи измервателни уреди, пак ще й отнемем лиценза, заяви директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов

10:15 | 02.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

“Лукойл“ вече може да пуска гориво на пазара, заяви пред bTV директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Съдът на първа инстанция спря вчера предварителното изпълнение на решение от 22 юли на агенцията, с което бе отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки.

Петролната рафинерия остана без лиценз, защото не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат количествата горива, пуснати на пазара. 

На практика сега се връща обичайната ситуация, при която работи предприятието, обясни Танов. Той твърдеше вчера, че "Лукойл" все още не може да работи като митнически склад.

Шефът на митниците припомни вчерашните си думи, че ще обжалва решението от първа инстанция пред Върховния административен съд.

Танов уточни, че засега съдът е спрял само предварителното изпълнение на заповедта му за отнемане на лиценза, а делото по същество ще се гледа през август. 

Междувременно той очаква бургаската рафинерия да положи усилия и да сложи измервателните уреди.

„Ако това не стане, и след като приключи това дело, ние отново ще предприемем проверка и отново ще отнемем лиценза“, твърди Танов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още