IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: От случая с Лукойл печелят всички

Обсъжда се намаляване на ставката на ДДС при заплащане с карта, коментира финансовият министър

14:57 | 04.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

От случая с "Лукойл" всички са печелещи - държавата, защото показа, че трябва да се изпълняват законите. Освен това печели и целият бранш, след като стана ясно, че и най-големите фирми вече ще си плащат данъците, тъй като законът е за всички.

Това заяви днес министърът на финансите Симеон Дянков, цитиран от БТА. Дянков коментира отнетия в края на юли лиценз за данъчен склад на „Лукойл Нефтохим Бургас“, който преди два дни беше възстановен от съда. От Агенция „Митници“ пък вчера официално заявиха, че обжалват решението на съда.

На въпрос за евентуално намаляване на ставката на ДДС при заплащане с карта, а не в брой, Дянков отговори, че „това е все още идея, от която вероятно ще се възползват много фирми, а държавата ще събира повече данъци".

Тази възможност може да се осъществи още през следващата бюджетна година, добави финансовият министър. Това е една от лансираните наскоро идеи на финансовото министерство за борба със сивата икономика, които се обсъждат с банкери и бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dinko1966
преди 12 години
Мисля, че идеята при заплащане с карта да има възможност да се ползва по-ниска ставка на ДДС е много конструктивна. Определено ми харесва и бих се възползвал от тази възможност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още