IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наплив от кандидати за строителството и на магистрала „Струма“*

През ноември ще започне изпълнението на лот 4 на магистралата, съобщи министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев

15:11 | 19.08.11 г. 4
<p style="margin-bottom: 0cm">
	Плевнелиев присъства на отварянето на офертите. <em>Снимка: БТА</em></p>

Плевнелиев присъства на отварянето на офертите. Снимка: БТА

За изграждането и на лот 4 от магистрала „Струма“, включващ отсечката от Сандански до Кулата, сме свидетели на рекордно участие – подадени са 15 оферти, което наблюдавахме и при кандидатстването за лот 2 на магистрала „Тракия“, когато бяха приети 17 предложения. Това отбеляза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев при днешното отваряне на техническите оферти за лот 4 на „Струма“, предаде БТА.

Плевнелиев обясни, че през ноември ще започне изпълнението на тази част от западната магистрала, като преди това към края на октомври се очаква да бъде избран изпълнител на строителството на лот 4.

Индикативната стойност на строителството на лот 4 е 53 млн. евро. Плевнелиев отбеляза, че държавата очаква да постигне икономии и че по проекти, финансирани по оперативните програми "Транспорт" и "Регионално развитие", досега са икономисани 640 млн. лева.

Министър Плевнелиев съобщи още, че ще има нова тръжна процедура за строителството на лот 2 на автомагистрала "Струма" от Дупница до Благоевград  и че тя ще бъде основана на икономически най-изгодната оферта и на инженеринг. Очаква се процедурата да стартира до края на годината.

Европейската комисия (ЕК), Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и звеното за консултантска помощ "Джаспърс" подпомагат българските експерти при подготовка на новата тръжна процедура, за което имат срок от три месеца, каза още министърът.

Нова процедура ще се прилага и при лот 3 на магистралата, както и за строителството на участъка София-Калотина, като тръжните процедури за този участък предстои да стартират в началото на следващата година.

Лот 3 на магистрала "Струма" ще бъде с отделна апликационна форма за осигуряване на финансирането й, каза още Плевнелиев и поясни, че това решение е взето след преговори с представителите на ЕК и ЕИБ.

Сроковете за изработването на апликационните форми за лотовете 1, 2 и 4 са до края на август, а за лот 3 формата трябва да е готова до края на октомври, след което ще бъде предоставена на управляващия орган на оперативна програма "Транспорт" и на ЕК.


В края на деня Агенция "Пътна инфраструктура"  оповести кандидадите, подали оферти за лот 4 на „Струма“.


1. Сдружение „Салваторе Матарезе АД и инж. Клаудио Салини Гранди Лавори АД”  с участнници „Салваторе Матарезе АД и инж. Клаудио Салини Гранди Лавори АД.

2. „Джей енд Пи Авакс- С.А.”,  Гърция.

3. „Доуш иншаат ве тиджарет”АД , Турция.

4. Консорциум „Струма ЛОТ 4”   с участници „Импреса” АД, Италия; „ГБС Инфраструктурно строителство, Главболгарстрой  АД и Пътстрой 92 ЕООД.

5. Сдружение „ АМ Струма 2011” с участници „Пътинженеринг М” ЕАД и Пор Технобау Гмбх.

6. Сдружение „ИПС – Текникс ЛОТ4” с участници „Интегрирани пътни системи АД, гр. София и „Текникс“- Испания.

7. Сдружение  „Струма 4 - Роудс 2011”  с участници „Пътно строителна техника” АД и Акциона ифраструра – Испания;
8. „ Алпине Бау ГмБх.

9.  Обединение  „Струма ЛОТ 4”  с участници „Трейс груп Холд” АД и ОХЛ ЖС АД- Чехия.

10.  „Актор”АД .

11.  Консорциум  „Лена – ИСА” с участници „Лена Инхенерия- Португалия; „ИСА 2000” ЕООД и Агромах АД.

12.  Обединение „СК13-Сандо-Струма”  с участници „СК-13 Пътстрой” АД и Конструксионес Доминго Санчес Сандо, Испания.

13. Консорциум „Хохтийф – Станилов” с  участници „Хохтийф” Германия, и  ЕТ Станилов.

14. ДЗЗД „Струма – България 2011” с участници в сдружението „Конструксионес Аранс Асинас – Испания; Геа 21 СА и „Пътстрой 92” АД.

15. „Конструксионес РУБАУ” АД.  
 

* Информацията е допълнена към 18 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още