IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото записва най-големите дневни колебания в историята

Между най-високата и най-ниската стойност за деня има разлика от над 128 долара, или 7,4%

16:14 | 26.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Златото записва най-големите дневни колебания в историята

Цената на златото записва най-волатилния ден в историята си, след като между най-високата и най-ниската стойност за деня бе записана разлика от цели 7,4 на сто, или над 128 долара за тройунция, пише Ройтерс.

Към 16:00 часа благородният метал успява да намери подкрепа при цена от 1 632 долара за тройунция. Това е с едва 8 долара по-ниска цена от нивото на затваряне в петък. На по-ранен етап от търговията златото се движеше със спад от 7,4 на сто, преди да успее да излезе на нивото си от петък.

Резките движения показват, че „в моменти на екстремно напрежение не може да се намери добра алтернатива на ликвидността и макар златото да е ликвидно по отношение на останалите метали, парите в брой са това, което има значение“, коментира Том Кендал, анализатор в Credit Suisse.

През последните три дни цената на златото се е понижила с близо 9 на сто, записвайки най-голям тридневен спад от октомври 2008 година насам.

Днес под силен натиск бяха поставени и останалите благородни метали. В определен момент от търговията среброто се движеше със спад от 16 на сто, а при платината се наблюдаваше отстъпление с 3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Lazy
преди 12 години
Това показва, че пазара е нервен, воден от страх. Страх че ще се спука балон при златото, страх че Гърция ще фалира, страх че еврото ще изчезне, страх че ФЕД ще печата пак, страх от инфлация, страх от дефлация... а няма по-голям приятел на златото от страха, така че не се кахърете, скоро златото ще се върне над 1800, вече тръгна натам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още