IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barnes & Noble представи таблет за 250 долара

Устройството е пряк отговор на таблета Kindle Fire на конкурента Amazon

19:40 | 07.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Уилям Линч при представянето на таблета.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Уилям Линч при представянето на таблета. Снимка: Ройтерс

Американската компания за търговия с книги Barnes & Noble отговори подобаващо на Amazon Kindle Fire, като добави нов таблет в портфолиото си от устройства, предаде Ройтерс.

Новото устройство се нарича NOOK Tablet и въпреки че прилича на предшественика си NOOK Color, има доста иновации по отношение на техническите характеристики.

Таблетът разполага със 7 инчов VividView IPS LCD дисплей с високи ъгли на видимост и резолюция 1024 х 600 пиксела, но е снабден с двуядрен процесор Texas Instruments OMAP4 с работна честота 1GHz, 1GB RAM, 16GB вградена памет и microSD слот, който може да поеме карта с капацитет до 32GB.

По време на представянето изпълнителният директор на Barnes & Nobles Уилям Линч изрично подчерта, че вградената памет от 16GB и оперативната памет от 1GB са два пъти повече от тези в Kindle Fire, който е едва с 50 долара по-евтин.

Устройството може да възпроизвежда 1080p видео в продължение на 9 часа или да се използва за четене на книги за 11 часа и половина с едно зареждане на батерията. Това е и най-дълго обявеното време за ползване, обявено от производител на таблет.

Устройството работи с модифицирана версия на Android и се очаква да се появи с приложения за достъп до различни услуги като Netflix, Hulu Plus, Rhapsody, MOG и Grooveshark и безплатно онлайн място в сървърите на компанията.

Предварителните поръчки на цена от 249 долара започват от днес, а продажбите стартират в края на седмицата.

Barnes & Noble намали и цената на предишната версия на таблета си - NOOK Color до 199 долара и той сега се конкурира директно с Kindle Fire.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още