IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GTC инвестира 57 млн. евро в първия си мол в Китай

GTC е дъщерно дружество на израелската инвестиционна компания Kardan Group, която развива множество проекти и в ЦИЕ

13:30 | 30.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
GTC инвестира 57 млн. евро в първия си мол в Китай
Строително-инвестиционната компания GTC China, дъщерно дружество на GTC Real Estate (GTC RE), съобщи, че планира да изгради първия си мол в Китай на стойност 57 млн. евро.

GTC China, дъщерно дружество на израелската инвестиционна компания Kardan Group, която развива множество проекти и в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), ще изгради мола в западнокитайския град Ченду, столица на провинция Сичуан.

Обектът ще бъде построен в в южната част на града на площ от 20 хил. кв. м.

Според съобщението на компанията районът, около който ще бъде изграден търговския център, в момента се реновира и се обособява като нов квартал, в който са разоложени ведомствени сгради, високотехнологичен парк и жилищни комплекси, насочени към средния и високия ценови клас. В съседство се намират няколко магазина на големи търговски вериги като Auchan, IKEA и Decathlon.

Проектът ще бъде осъществен съвместно с базираната в Хонг Конг строителна компания Lucky Hope Group, с която GTC China реализира и други проекти в Китай.

GTC China ще притежава 75% от проекта.

Компаниите са закупили терена, върху който ще се изгради мола, за 25,8 млн. евро, като се очаква да инвестират още 31,2 млн. евро в изграждането на обекта през следващите три години.

GTC RE е едно от дъщерните дружества, чрез което Kardan Group развива дейност извън Израел. GTC RE оперира на територията на десет държави в Европа, както и в Китай. В Азия тя е активна от две години. Досега тя е изграждала главно жилищни обекти, които в момента включват 13 200 жилищни единици.

Globe Trade Center (GTC) е друго дъщерно дружество на Kardan, което развива дейност в ЦИЕ. У нас тя има няколко проекта, включително и мол в Стара Загора за 42 млн. евро, който беше обявен миналата седмица.

Преди дни Kardan съобщи за осъществяването на емисия облигации, които ще му помогнат да привлече още 60 млн. евро, предназначени за инвестиции.

Към края на 2006 г. групата притежава общ обем активи на стойност 2,9 млрд. долара. За миналата година тя регистрира приходи от над 700 млн. долара, а общият брой на служителите във всички компании в групата достигна близо 8 000.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още