IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът BPD получи разрешително за строеж за Логистичен Парк Русе

Първата копка ще бъде направена през април тази година, а първият етап на комплекса ще бъде завършен до края на 2009

14:12 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът BPD получи разрешително за строеж за Логистичен Парк Русе

Инвестиционният фонд Bulgarian Property Developments (BPD) съобщи, че е получил разрешително за строеж за своя проект Логистичен Парк Русе, съобщиха от фонда.

Първата копка на Логистичен Парк Русе ще бъде направена през април тази година, а първият етап на комплекса ще бъде завършен до края на 2009 г.

Проектът се намира на 1 км от Дунав мост, до главната българо-румънска магистрала, близо до пристанище Русе-Изток и Свободна зона–Русе, като отстои само на 3 км от центъра на града.

Той е разположен в новата индустриална зона на Русе (местността Слатина) и ще бъде изграден върху терен от 53 676 кв. м. Комплексът ще включва модерни складове със светла височина от 10 м, обслужващи офиси и надземни паркинги с 220 паркоместа за автомобили и 92 места за камиони.

Логистичен Парк Русе ще се състои от три сгради, като две от тях ще са основни складови сгради с площи от 13 680 кв. м и 8 300 кв. м. В микса от наематели ще доминират компании, чиято дейност изисква по-големи складови пространства. За целта сградите са проектирани така, че големите складове да преобладават, като минималните площи за отдаване да не са по-малко от 1000 кв. м. Логистичен Парк Русе ще осигурява 24-часова охрана и видео контрол на зоната.

Инвестиционните планове включват цялостна реконструкция и развитие на територията. До този момент в проекта са вложени около 2 млн. евро, като се очаква цялата инвестиция да бъде около 12,6 млн. евро

Инвеститор на комплекса е „Бългериън Пропърти Девелъпмънтс” ЕООД. Ексклузивен консултант на проекта е международната консултантска компания King Sturge. Мастер-планът е разработен от британското архитектурно дружество Fletcher Architects, както и от “Проконсулт” ООД. Управлението на проекта се осъществява от “София Истейтс Девелъпмънт” ООД.

BPD е създадена през 2004 г. с цел инвестиции в недвижими имоти в България. Тя е листвана на AIM - вторичния пазар на лондонската фондова борса. Портфолиото й включва Логистичен Парк Варна. Компанията притежава 50% от дружеството „Варна Лоджистикс”, което е собственик на проекта.

Стратегията на BPD е да инвестира в нежилищни имоти в София и другите големи градове на България. Целта е да се изгради балансиран портфейл от индустриални имоти, логистични бази, офиси и търговски центрове, казват от компанията.

„Бългериън Пропърти Девелъпмънтс” ЕООД е дъщерно дружество, посредством което BPD оперира в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още