IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите на британската монархия поевтиняха с над 1 млрд. паунда

В съзвучие с пазaрните тенденции активите, управлявани от Crown Estate, загубиха 18% от стойността си

11:57 | 09.07.09 г.
Имотите на британската монархия поевтиняха с над 1 млрд. паунда

Кризата на пазара на имоти във Великобритания не подмина и монархията – активите на кралската компания Crown Estate са загубили над 1 млрд. паунда от стойността, като това е първото понижение от 16 години насам.

Crown Estate е един от най-големите собственици на земя, търговски паркове, първокласни офиси в центъра на Лондон и морски имоти на Острова. В годишния си доклад компанията отчита 18% спад на общата стойност на активите миналата година до 6 млрд. паунда, което отразява общата тенденция на пазара.

Това е първият спад на общата стойност от 1993 г. насам.

Основните задължения на Crown Estate, която управлява имотите от името на държавата от 1000 години, е да бъде от полза за данъкоплатците, като внася приходите от активите в хазната и да увеличава стойността на имотите и генерираните от тях доходи.

Въпреки значителния спад на стойността на имотите от компанията посочват, че приходите са нараснали с 6,1% до 226,5 млн. паунда.

„Тази година постигнахме стабилни резултати в предизвикателни условия основно благодарение на разнообразно портфолио от висококачествени активи“, коментира пред Times Роджър Брайт, главен изпълнителен директор на компанията.

В момента се извършва модернизиране на някои от имотите, за да отговарят на по-високи екологични стандарти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още