IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 25% от собствениците в САЩ дължат по-скъпа ипотека от имота им

Медианната цена на еднофамилна къща се е понижила с 12% на годишна база през второто тримесечие до 186 500 долара

09:11 | 11.08.09 г.
Близо 25% от собствениците в САЩ дължат по-скъпа ипотека от имота им

Близо една четвърт (23%) от получателите на ипотечен заем в САЩ дължат повече по ипотеката си, отколкото е стойността на жилището им през второто тримесечие и този дял може да достигне 30% до средата на 2010 г., показват данни на сайта за имоти Zillow.com.

Медианната цена на еднофамилна къща в страната се понижи до 186 500 долара за периода, което е 12% спад спрямо година по-рано и десето поредно тримесечие на понижение, казват от сайта. Цените се понижиха през второто тримесечие на годишна база в почти 90% от 161 района, изследвани от Zillow.

През юни отнетите имоти формират 22% от всички продажби на жилища в САЩ и 29% от продадените са били закупени на по-ниска цена, отколото собствениците са платили първоначално за тях.

Жилищният пазар в САЩ изпитва трудности въпреки забавянето в темпа на съкращения на работна ръка и ценови спад. През юли безработицата в страната намаля до 9,4% спрямо 9,5% за юни, показаха правителствени данни. Цените на жилищата в 20-те най-големи града пък се понижиха със 17% през май спрямо година по-рано – най-лекият спад от девет месеца, сочат данни на S&P и Case Shiller, цитирани от Bloomberg.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още