IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията майка продаде дял в дъщерно дружество с проекти за молове у нас

След продажбата Kardan ще държи 43,1% в GTC, като ще остане собственик на контролен пакет в компанията

09:53 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Компанията майка продаде дял в дъщерно дружество с проекти за молове у нас

Базираната в Холандия група за имоти, финансови услуги и инфраструктурни проекти Kardan, която има дейност в редица европейски страни, съобщи, че е привлякла 38 млн. евро чрез продажбата на 6,7 млн. акции в своето дъщерно дружество за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Globe Trade Centre (GTC).

Сделката по продажбата бе управлявана от холандската финансова група ING.

По информация на Kardan продадените акции представляват 3% от нейния дял в GTC. След продажбата Kardan ще държи 43,1% в GTC, като ще остане собственик на контролен пакет в компанията.

Капиталовата печалба от продажбата е в размер на 3 млн. евро на базата на финансовия отчет на компанията към края на юни 2009 г. Приходите ще бъдат използвани за подсилване на финансовата позиция на Kardan, като наред с това ще позволят на компанията да се възползва от „евентуални инвестиционни възможности“, се казва в съобщението.

От Kardan добавят, че гледат на дела си в GTC като на „важен дългосрочен стратегически актив“.

В края на миналата година двете компании приеха план за сливане, с цел да засилят капиталовата си позиция.

GTC има инвестиции в 10 страни от ЦИЕ, сред които са проекти за офиси, търговски центрове и жилищни комплекси. Към началото на септември компанията имаше пазарна капитализация от 1,3 млрд. евро.

У нас тя има проекти за молове в Стара Загора, в Бургас, Варна и Русе. Наред с това тя бе обявила планове да изгради жилищен комплекс с 600 апартамента и площ от 61 хил. кв. м в близост до търговския си център в Бургас.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още