IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мезонетът на Мадоф в Манхатън на път да бъде продаден

След престой от близо пет месеца на пазара за луксозния имот е бил сключен договор за продажба

10:30 | 09.02.10 г.
Мезонетът на Мадоф в Манхатън на път да бъде продаден

Луксозният мезонет на Бърндард Мадоф в Манхатън е на път да бъде продаден, след като се задържа на пазара близо пет месеца. За покупката на апартамента е бил сключен договор, но цената не се разкрива, е съобщил пред Bloomberg съдия-изпълнителят Роланд Убалдо, който отговаря за продажбата на имота – апартамент с три спални в Апър Ийст Сайд.

Апартаментът на Мадоф се задържа на пазара 146 дни, сочи справка в StreetEasy.com, сайт за оферти за имоти. Цената беше намалена с 10% през ноември до 8,9 млн. долара от първоначално исканите 9,9 млн. долара.

Приходите от продажбата ще отидат за обезщетяване на жертви на финансовите измами на Мадоф, който излежава 150-годишна присъда в затвора.

Медианната цена на апартаментите в Манхатън бележи спад през четвъртото тримесечие на миналата година от 10% на годишна база до 810 хил. долара, сочат данни на оценителската компания Miller Samuel Inc. и агенцията Prudential Douglas Elliman Real Estate.

Продажбите през тримесечието на луксозни апартаменти, определени като най-горните 10% по цена, са се увеличили с 8,3% на годишна база до 247, сочат данните. Медианната продажна цена се понижава с 8,5% до 3,78 млн. долара.

За продажба се предлага и друг имот на Мадоф в Палм Бийч, Флорида. Бившето му жилище в Монток в Лонг Айлънд беше продадено над офертната цена за 9,41 млн. долара.

Как изглежда отвътре мезонетът в Манхатън може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още