IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ десет на най-добрите коли за инвестиция

Колекционери и инвеститори не щадят средства за ретро автомобили, които нерядко възвръщат многократно вложеното в тях

15:02 | 17.12.10 г.
<p>Ferrari F40 <i>Снимка: Flickr Лиценз: </i><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/" target="_blank"><i>Creative Commons</i></a></p>

Ferrari F40 Снимка: Flickr Лиценз: Creative Commons

Автомобилът, освен средство за придвижване, винаги е бил и нещо повече – показателен за социалния статус на човек, повод за гордост или обект за инвестиция. Не са рядкост продажбите на търг на редки и скъпи модели, които са произведени в десетки или единични бройки, имат богата история и често са били собственост на богати и известни личности.

След началото на световната икономическа криза по света, а и у нас, все повече хора започнаха да се замислят за различни и алтернативни форми на инвестиция.

Освен злато, земя, предмети на изкуството или вино (което напоследък записва рекорд след рекорд на световните аукциони), автомобилите също са обект на особен интерес не само от страна на колекционерите.

Кола, която освен голяма рядкост, е била и собственост на някой от световните величия в шоу бизнеса или политиката, може да достигне неподозирани висоти в цената си и интереса, който предизвиква сред познавачите.

Кои са най-добрите коли за инвестиция, подбрани от вестник Telegraph, вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още