IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аукционът за правата на Български фонд за дялово инвестиране ще бъде в сряда

Ще бъдат предложени 1 624 994 броя права, срещу които не са записани акции

10:46 | 27.03.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Аукционът за продажбата на правата от увеличението на капитала на Български фонд за дялово инвестиране АД ще се проведе в сряда (29 март), уведоми Българска фондова борса.

На аукциона ще бъдат предложени 1 624 994 броя  права, срещу които не са записани акции. Той се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала.

Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В началото на декември 2016 г. Български фонд за дялово инвестиране АД обяви решението капиталът на дружеството да бъде увеличен четири пъти.

Ръководството възнамерява да увеличи капитала от 2 050 000 на 8 200 000 лева чрез издаване на 6 150 000 бр. нови поименни безналични акции с номинална и емисионна стойност от по 1 лев.

Увеличението ще се счита за успешно проведено, ако бъдат записани и заплатени най-малко 500 000 бр. от новите акции.

Целта на публичното предлагане е структурирането на портфейл и реализирането на положителен финансов резултат от неговото управление.

Дружеството предвижда набраните средства да бъдат инвестирани в ценни книжа на компании, които „Съветът на директорите счита, че са с висок потенциал за развитие“ и биха допринесли положително за постигане на висока възвръщаемост от тях, така и за успешната диверсификация на съществуващия портфейл.

От началото на годината акциите на  Български фонд за дялово инвестиране поевтиняват с 0,09%, а през последните 12 месеца повишават цената си с 3,60%.

Свързани компании:

Български фонд за дялово инвестиране АД(BPEF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още