IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чайкафарма отчита рекордни резултати през първата си пълна година на БФБ

От компанията определят отиващата си 2016 г. като „прекрасно време на непрестанен възход“

14:04 | 08.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Изтича първата пълна година, откакто на 21 май 2015 г. "Чайкафарма висококачествените лекарства" излезе на Българската фондова борса (БФБ - София) и акциите ѝ започнаха да се търгуват. От компанията определят отиващата си 2016 г. като „прекрасно време на непрестанен възход“.

„Предвид резултатите от третото тримесечие на 2016 г. и много успешните месеци октомври и ноември, 2016 г. се очерта като още една рекордна година, независимо от сътресенията в сферата на здравеопазването и общата несигурност“, отбелязват от компанията в съобщение, разпространено чрез БФБ - София. 

„Чайкафарма продължава всеотдайно и стриктно да прилага своята развита стратегия и генерира добър ръст в продажбите и в крайната нетна печалба, подлежаща на разпределение от акционерите. Ограничаваме разходите навсякъде, където това е възможно. Разширяваме териториалния обхват на дейността, който през 2016 г. продължи в още 3 страни от ЕС“, посочват от дружеството.

Финансови резултати и фондовия пазар

Финансовата 2016 г. следва счетоводно да приключи до 31 март 2017 г. От компанията обявиха, че ще удържат на обещанието си за минимум 10% годишен ръст през следващите десет и повече години, откакто акциите на Чайкафарма се търгуват на БФБ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:03 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още