IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отказа лиценз за три нови инвестиционни посредника

И трите дружества са в процес на учредяване

09:53 | 27.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) отказа да издаде лиценз на три дружества в процес на учредяване за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Това става ясно от решенията, взети на проведеното на 26 юни заседание на Комисията.

По-конкретно регулаторът е отказал лицензи за „Етика Глобал Маркетс” ЕООД, „Юрокорп” ООД и „Амеко Кепитъл Маркетс” ЕООД.

В същото време КФН е изпратила писмо на ИП „Плюс500БГ“ ЕАД (в процес на учредяване), с което изисква от дружеството да представи допълнително документи и да отстрани констатирани несъответствия във връзка с искането му за издаване на лиценз като инвестиционен посредник.

От решенията става ясно още, че комисията не издава забрана за публикуване на търгово предложение от Маркар Татеос Ширинян за изкупуване чрез инвестиционен посредник „Дилингова Финансова Компания” АД, гр. София, на акции от капитала на „Метрон” АД. Обект на настоящото предложение за изкупуване са 5 229 броя акции от капитала на „Метрон”, представляващи 0,52 % от капитала на дружеството. Предложената цена за една акция е 6,50 лева. 

Регулаторът също така изпраща писмо до „Застрахователна компания Юроамерикан” АД с искане на допълнителна информация относно постъпило заявление за утвърждаване на „ГРАНТ ТОРНТОН“ ООД и „БУЛ ОДИТ” ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на „Застрахователна компания Юроамерикан” АД.

КФН отказва и утвърждаването на „МАЗАРС“ ООД и „БЕТИ ОДИТ” ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве” АД.

По време на заседанието председателят на КФН Карина Караиванова е била упълномощена да подпише изменение № 3 на споразумението за делегиране с Европейския орган за ценни книжа и пазари относно ИТ проектите TRACE и FIRDS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още