IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на Химимпорт нараства с 29% през първите три месеца на годината

Към края на март нетните приходи са на стойност 690,8 млн. лв.

11:47 | 01.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Нетната печалба на Химимпорт нараства с близо 29% през първите три месеца от годината до 28,8 млн. лв. в сравнение със същия период на 2016 г. , показва консолидираният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Поради специфичния характер на дейността на емитента - холдингова дейност, основните приходи на дружеството са както приходите от оперативна дейност, така и финансова, формирани от положителни разлики от операции с финансови инструменти, приходи от лихви и дивиденти. Оперативните приходи са свързани основно с инвестиционни имоти, услуги и други.

Към 31 март 2017 г. Химимпорт отчита на консолидирана база нетни приходи на стойност 690,8 млн. лв.

Реализираната печалба преди облагане с данъци на Химимпорт АД на консолидирана база към края на март e в размер на 25,078 млн. лева. Консолидираната нетна печалба на акционерите на Химимпорт през първото тримесечие е в размер на 26,7 млн. лв.

От началото на годината акциите на компанията поскъпват с 2,99%, а през последните 12 месеца ръстът в цената е с 57,37%. Пазарната капитализация е 412,192 млн. лв. 

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 5
СоКоЛоВвВ
преди 6 години
КОМЕНТИРАЙТЕ ЗЪРНЕНИ ХРАНИ, ОТ 10 ГОДИНИ ТАМ ЗАВОД ПРАВЯТ И НЯМА КОЙ НИЩО ДА ИМ КАЖЕ ... КАКВО СТАНА С ТОЯ ЗАВОД !??? ОПАШКА С ТИРОВЕ НЯМА ЛИ ПУСНЕТЕ ПОНЕ ЗА ПРИМАМКА НА ДРЕБНИЯ АКЦИОНЕР, ОТ 9 ГОДИНИ ТАЗИ КОМПАНИЯ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НА БФБ, НЯМА КОЙ ДА РАЗСЛЕДВА, КОЙ ДА ОСЪДИ, МУТРИТЕ В НЕЯ !???КОЙ И ЗАЩО СЪЗДАДЕ ЗЪРНЕНИ ХРАНИ, МУТРИ ЗА ДА ПЕРАТ ПАРИ ИЛИ НЯКОЙ ДА СИ ПЪЛНИ ГУШАТА !???ОТ 9 ГОДИНИ ТАЗИ КОМПАНИЯ Е ВОДЕНИЧЕН КАМЪК ЗА ТОЗИ ХОЛДИНГ, ЗАЩО ВЪОБЩЕ Е ПУБЛИЧНА !??? САМО ЗАГУБИ ПРЕДИЗВИКВАТЕ С МУТРЕНСКИТЕ СИ ИЗПЪЛНЕНИЯ И НЕКАДЪРНИ!????? НИЩО ТОЙ ЦЕЛИЯТ ВАРНЕНЕСКИ РЕГИОН Е ТТИДЖИИЙСКИ, ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ДО ЖИВОТ, НЯМА ДА СИ ВЗЕМЕМ ИЛИ ЗАПАЛИМ АКТИВИТЕ ИМ !??? ОТ КЪДЕ НАТРУПАХА ТРИМА ЧОВЕКА В БЪЛГАРИЯ НАД 7.9 МЛРД.ЛВ !??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още