IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара планина приключва първото тримесечие с по-високи от очакваното резултати

Компанията повиши прогнозата си за полугодието

18:01 | 30.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Първото тримесечие на 2017 година показа по-високи от прогнозираните резултати. Нетните приходи от продажби между януари и март са в размер на 52,5 млн. лева, което представлява ръст от 8,97% в сравнение с началото на 2016 г., показва консолидираният отчет на холдинга, разпространен чрез БФБ – София.

Печалбата преди данъци е в размер на 6,1 млн. лв., като се повишава с над 8% в сравнение с първото тримесечие на 2016 г.

                                                        Консолидирани нетни продажби по тримесечия в млн. лв.

На база на по-добрите от очакваното данни в началото на годината Съветът на директорите завиши обявените прогнози за първото полугодие на 2017 година. „Очакваме ръст на продажбите в групата на годишна база. Консолидираните приходи от продажби за второто тримесечие ще отбележат ръст от около 6,5% на годишна база, като първото полугодие на 2017 година ще бъде с около 7,7% по-силно от първото полугодие на 2016 година“, посочва ръководството на компанията в отчета за дейността си през трите месеца до март.

В тези прогнози са включени и очакванията, свързани с дейността на новите придобивки на холдинга.

На 12 април 2017 година Стара планина холд АД придоби нови дялови участия:

- 95,69% от капитала на „Винпром“ АД, град Велико Търново
- 68,99% от капитала на „Дионисий“ АД, град Никопол;
- 80% от капитала на „Устрем“ ООД, град Свищов.

Стара планина холд АД има намерение да инвестира в модернизацията и развитието на предприятията. Те са включени в консолидация, считано от 1 април 2017 г. С придобиването на новите дъщерни дружества холдингът очаква консолидираните годишни приходи от продажби да достигнат 194 млн. лева.

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още