IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

35 млн. лева ще струва ремонтът на Аспаруховия мост във Варна

Средствата ще бъдат отпускани на етапи през следващите 2-3 години

13:16 | 15.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Държавата ще предостави общо 35 млн. лева за ремонт на Аспаруховия мост във Варна, каза днес в морския град министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Днес започва началото на рехабилитацията на първата част от съоръжението, предаде БТА.

Стойността на първата фаза от проекта е 5 млн. лева. Припомняме, че те бяха отпуснати от бюджета с решение на правителството от февруари.

Павлова уточни, че ще бъде направен цялостен ремонт, включително саниране на конзолите. Ако не възникнат усложнения, първата фаза на проекта трябва да приключи до края на май. 

Министърът обясни, че по големия мост ще се работи със специална техника.

Средствата ще бъдат отпускани на етапи през следващите 2-3 години.

Във Варна министърът обяви още, че започва изграждането на магистрален водопровод в квартал "Аспарухово". За тази фаза на проекта са осигурени 3 млн. лева, като има готовност да бъдат отпуснати още средства за продължаването на дейностите.

Освен това започва ремонт на три надлеза на магистрала "Хемус" в района между Провадия и Варна. Осигурените средства са над 1,3 млн. лева. Вече е възложена подготовката на магистралата за сезона, същото е валидно и за пътя Варна - Златни пясъци.

Кметът на Варна Иван Портних съобщи, че в Министерството на културата е внесен проект за извършване на укрепителни дейности в Аладжа манастир.

Малко преди началото на сезона обектът е затворен, тъй като има опасност от падане на камъни. Необходимата сума за укрепването на терена е около 400 хил. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още