IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената вече не е определяща при избора на място за почивка

През зимата цените на офертите скачат трикратно, но за Нова година 30% от обектите вече са ангажирани

11:00 | 26.08.17 г.
Цената вече не е определяща при избора на място за почивка

Цената вече не е определяща при избора на място за почивка, показва репортаж на Bulgaria On Air след проучване на BgVakancia.com

Пример за това са Милен и Лиляна, които са заедно от 9 години. За едноседмична ваканция семейството отделя около 2000 лева. За тях обаче не цената е определящ фактор, а удобството и качеството. Това е така най-вече заради двете им деца.

"Първо гледаме условията, гледаме как е вътре в даден хотел, дали предлага закуска или обяд, за да е удобно за децата да имат, не да ходим някъде и да търсим. Това са основните неща - условието на спането и храната", споделя Милен.

И наистина - проучването сочи, че едва 34% смятат изгодната цена за определяща. 68% от анкетираните са посочили друго, най-важно условие, а именно - чистотата.

Ако изхождаме единствено от цената, рискуваме да попаднем на място, неудобно за обитаване, предупреждава Велизар Гоцев. Той и екипът му са автори на анкетата за предпочитанията на клиентите.

През зимата цените на офертите скачат трикратно, особено при резервации за новогодишната нощ. Въпреки това интересът към тях не спада.

Повечето хубави места за Нова година са заети още по време на летните месеци. Към момента, по наблюденията на Велизар, около 30% от обектите вече са ангажирани.

Анкетата за нагласите на туристите е показала и нещо друго - 79% от попълнилите я са жени. А това означава, че именно те са активната страна при планирането на семейната почивка.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още