IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До месец подписват договор за пречиствателната станция в Златни пясъци

През есента може да бъде избран изпълнител на строителните дейности

14:47 | 14.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Очаква се в рамките на месец да бъде подписан договорът за втората фаза от проекта за модернизация на пречиствателната станция "Златни пясъци". Това съобщи във Варна след среща с кмета Иван Портних и областния управител Стоян Пасев министърът на околната среда Ивелина Василева, предаде БТА.

Кметът уточни, че вчера са изтекли сроковете за подаването на документи, а днес комисия ще отвори подадените оферти. Портних посочи, че в късната есен би могло да има избор на изпълнител, а срокът за изпълнението на втория етап е 18 месеца. В действителност имаме уверение, че при добър график 12 месеца е реалистичен срок, за да бъде завършено строителството, каза той. 

Припомняме, че модернизацията на съоръжението бе сред знаковите големи обществени поръчки, които бяха спрени от управляващите, наред с магистрала „Хемус“. След като спря обществената поръчка за пречиствателната станция, община Варна го обяви наново с малки разлики в заданието.

Днес Ивелина Василева каза още, че предстоят проверки заради замърсяването от Шокъровия канал във Варна, който би трябвало да събира само дъждовни води и да ги отвежда в морето. Според местни медии каналът е причината за замърсяването на Офицерския плаж, където в момента къпането е забранено.

Ако има нерегламентирани включвания, те ще бъдат запушени, а нарушителите - санкционирани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още