IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Година и половина ще продължи работата по новия генерален план на порт Варна

В проекта ще бъдат отразени плановете за интермодален терминал

16:46 | 17.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: ДППИ</em></p>

Снимка: ДППИ

Около година и половина ще продължи работата по новия генерален план на пристанище Варна, коментира пред агенция „Черно море“ Ангел Забуртов, генерален директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ).

Агенцията припомня, че обществената поръчка за изработване на нов мастер план бе спечелена от обединение „АИС-РХДХВ”, в което влизат „Архитектурно-инженерен състав” ЕООД и „Роял Хасконинг ДХВ”.

При обявяването на търга беше заложена прогнозна стойност за работата по плана от 1 млн. лв. без ДДС и срок за изработването му - 435 дни.

От съобщение в сайта на държавното предприятие става ясно, че обединение „АИС-РХДХВ” единствено е подало оферта на стойност 970 хил. лв. без ДДС и в резултат е определено за изпълнител.

„В генералния план ще бъдат отразени измененията в устройствените условия заради проекта за интермодален терминал на пристанище Варна-изток, ще се извършат проучвания на терени за бъдещо развитие на пристанището. Ще бъде проучена необходимостта от отчуждаване на обекти на железопътната инфраструктура, ще се реши транспортният достъп до имотите и сградите, собственост на други физически или юридически лица, намиращи се на територията на пристанище Варна“, коментира Забуртов.

Пристанище Варна включва седем терминала, от които „Леспорт” и „Балчик” са предоставени на концесионери. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още