IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските заводски поръчки със силен растеж през август

Данните трябва да донесат известно облекчение на германската индустрия, в която новите поръчки са в застой от зимата, коментира анализатор

14:46 | 06.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германските заводски поръчки са нараснали значително през август главно благодарение на вътрешното търсене, но и на заявките от другите страни от еврозоната, съобщи министерството на икономиката, цитирано от AP.

Промишлените поръчки през август са се увеличили с 1 процент спрямо юли с отчитане на сезонните фактори, уточни министерството.

Нарастването с 2,6 процента на вътрешното търсене и с 4,1 на сто на заявките от еврозоната са помогнали да се компенсира спадът с 2,8 процента на поръчките от страните извън еврозоната.

Икономистът Карстен Бжески от NG отбелязва, че данните трябва да донесат известно облекчение на германската индустрия, в която новите поръчки са в застой от зимата.

Той обаче предупреждава, че ако няма поредица от подобни данни през идните месеци германският промишлен сектор ще има проблеми да премине на по-висока скорост.


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още