IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в САЩ се връща към ръст

Последните резултати съответстват на проучването на Института по управление на предлагането (ISM)

17:17 | 17.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индустриалното производство в САЩ расте за трети път през последните четири месеца благодарение на производството на потребителски стоки и строителни материали, съобщава Bloomberg и коментира, че това е знак за възстановяване след дълъг период на слабост.

Продукцията във фабриките, които формират 75% от сектора, расте с 0,2% на месечна база през септември, след като през август се понижи с 0,5 на сто, сочат данните на Федералния резерв. Прогнозата на икономистите, анкетирани от Bloomberg, беше за ръст от 0,1 на сто. Широкият индекс, който включва и минното дело и компаниите за комунални услуги, расте с 0,1 на сто.


source: tradingeconomics.com

„Някои от фундаменталните фактори започват да се подобряват“, казва Раян Суит, старши икономист в Moody's Analytics.

Последните резултати съответстват на проучването на Института по управление на предлагането (ISM). То показа, че индустриалното производство се ускорява с умерен темп през септември, след като неочаквано се сви предходния месец.

Bloomberg посочва, че индустриалното производство генерира около 12% от БВП на САЩ.

Продукцията в минното дело, която включва и сондажите за петрол, се увеличава с 0,4%, отразявайки стабилизирането на цените на петрола и други суровини.

На годишна база индустриалното производство в САЩ се свива с 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още