IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Пазарните участници се фокусират върху Великобритания, където ще има заседание на централната банка, както и порция макроикономически данни

09:14 | 12.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тази седмица пазарите по всяка вероятност ще се фокусират върху Великобритания, където в четвъртък ще се проведе заседание на Английската централна банка.

Въпреки че се очаква банката да се въздържи от действия, пазарните участници ще следят внимателно изявлението за сигнали каква е оценката на институцията за състоянието на британската икономика, както и за перспективите след референдума за Brexit. Освен това през седмицата ще има серия макроикономически данни от острова - за инфлацията и продажбите на дребно. 

В понеделник, 12 септември, изявление ще има Лейл Брейнард, която е една от управителите на Федералния резерв на САЩ. В петък американските борси записаха резки спадове след серия изказвания от страна на представители на Фед. Именно тогава и Брейнард обяви, че ще направи изявление в понеделник.

Във вторник, 13 септември, ще има данни за китайското индустриално производство през август.

Великобритания ще публикува данни за инфлацията и за ръста на производствените цени.

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги ще даде изявление.

Германският Център за европейски икономически изследвания (ZEW) ще публикува индекса си за икономическите нагласи във федералната република. Проучването се основава на мненията на 275 институционални инвеститори и анализатори.

В сряда, 14 септември, британските власти ще обявят данни за трудовия пазар: ниво на безработицата и ръст на възнагражденията.

В САЩ ще има данни за вносните цени.

Американската Администрация за енергийна информация публикува традиционния си седмичен доклад за петролните резерви

В четвъртък, 15 септември, ще има данни за БВП на Нова Зеландия през, както и за трудовия пазар в Австралия.

Швейцарската централна банка заседава за паричната политика.

Великобритания ще публикува данни за продажбите на дребно през август.

Заседание има и Английската централна банка. На предишната си среща регулаторът понижи основния лихвен процент с 25 базисни пункта до 0,25%, за да помогне на икономиката да се справи с шока след референдума за Brexit. На това заседание се очаква АЦБ да се въздържи от действия предвид изказването на Марк Карни от миналата седмица, че е напълно спокоен за преценките на комисията по парична и финансова политика. Освен това нови данни за икономиката, а именно – за БВП през третото тримесечие, ще има чак в края на октомври.

В САЩ ще има данни за продажбите на дребно и производствените цени. Освен това министерството на труда публикува редовния си доклад за подадените молби за помощи при безработица.

Властите във Вашингтон ще публикуват и данни за индустриалното производство и баланса по текущата сметка.

В петък, 16 септември, САЩ ще публикуват данни за инфлацията през август.

Мичиганският университет ще обяви предварителни данни за потребителското доверие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още