IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

55% от ремонтите на машини се извършват след авария

Световният пазар на сензори ще нарасне до около 6,4 млрд. долара през 2017 г.

10:27 | 01.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

55% или повече от половината ремонти на машини в световен план се извършват, след като вече е констатирана повреда и щетите са налице, съобщава Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) като се позовава на данни на PCB Group.

31% от поправките се реализират след направена планирана профилактика и едва 12% са вследствие на използвани технологии за предвиждане на зараждащи се повреди. 

Ниският процент на превантивните ремонти се дължи на все още слабото използване на сензорни технологии като предпазна мярка. Предотвратяването на аварии и скъпоструващи ремонти може да се осъществи чрез наблюдение, контрол и изпитване на машините с помощта на сензори, смята компанията.

Сензорите измерват вибрации, акустика, сила, налягане, натоварване, ускорение, удар и въртящ момент. Те предават данните с помощта на безжични технологии. Най-широко разпространение намират в космическата, отбранителната, автомобилната и морската индустрии, както и в енергетиката и електропроизводството.

Използването на сензорни технологии ще става все по-популярно занапред.

Анализатори предвиждат, че световният пазар на сензори и трансмитери ще нарасне до около 6,4 млрд. долара през 2017 г., информира списание "Инженеринг ревю".

Сред основните причини е нарастващото значение на енергийната ефективност, което включва по-добро използване на наличните мощности, намаляване на разходите за поддръжка и усъвършенстван мониторинг на производствения процес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още