IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba ще учи 1 млн. младежи в селските райони на Китай на онлайн бизнес

Интернет гигантът ще инвестира 1 млрд. юана в подкрепа на завършилите колеж, които искат да се върнат по родните си места, за да започнат бизнес

22:02 | 15.03.16 г.
Alibaba ще учи 1 млн. младежи в селските райони на Китай на онлайн бизнес

Най-голямата китайска компания за електронна търговия Alibaba планира да обучи 1 млн. младежи в селските райони на Китай, за да им помогне да започнат собствен онлайн бизнес, съобщи държавната агенция Xinhua, цитирана от Ройтерс.

Компанията се е споразумяла с Китайската комунистическа младежка лига да подкрепя младежите чрез финансиране, обучение и партньорство.

Финансовото подразделение на групата Ant Financial планира да инвестира 1 млрд. юана (154 млн. долара) в подкрепа на завършилите колеж, които искат да се върнат по родните си места, за да започнат бизнес.

Китайските лидери подкрепят електронната търговия, която бързо се разраства в селските райони и все повече фермери продават продукцията си онлайн.

Премиерът Ли Къцян включи разрастването на електронната търговия в представянето на стратегията "Интернет плюс" миналата седмица на годишната сесия на Общокитайското събрание на народните представители.

В някои села са създадени специални центрове в подкрепа на хората, които нямат необходимите умения да участват в онлайн търговията. Селяните могат да правят поръчки и след няколко дни да прибират доставката си от центровете, отбелязва Xinhua.

Броят на тези центрове в селата се е увеличил от 3 през 2009 г. до 780 сега. Плановете са да бъдат създадени още 100 хил. такива селски центъра и 1000 районни центъра до 2019 г. с инвестиции за около 10 млрд. юана.

Онлайн продажбите в селските райони растат с два пъти по-бърз темп от градските, отбелязва Xinhua.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още