IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще открие над 5000 работни места във Великобритания

Компанията планира да изпълни това обещание през 2017 г.

08:50 | 20.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Онлайн търговецът на дребно Amazon планира да създаде повече от 5000 работни места във Великобритания през тази година, обяви компанията в понеделник. Всичко това е част от увеличаването на инвестициите ѝ в страната, която се подготвя да напусне Европейския съюз (ЕС), предава Ройтерс.

Amazon, както и други технологични гиганти като Google и Apple, се насочи повече към Великобритания през миналата година, заявявайки, че решението от референдума през миналия юни не влияе на нейните инвестиционни планове.

Решението да добави над 5000 работни места през 2017 г. е рекордно за Amazon за страната, като преди бяха обявени 2000 от тези места. Ходът ще увеличи постоянната работна сила на компанията на Острова до 24 хил. души.

Дъг Гур, мениджърът на Amazon за Великобритания, заяви, че работните места ще позволят “дори по-бързи доставки и по-голям избор и по-висока стойност” за британските клиенти.

Новата централа на Amazon в Лондон ще бъде с капацитет за над 5000 души до края на тази година, посочват от фирмата. Концентрацията на технологични експерти в Лондон е цитирана от много компании, които смятат града за привлекателно място. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още