IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple води преговори за започване на производство в Индия

Компанията иска да създаде по-здрави връзки на този пазар

13:37 | 20.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американският технологичен концерн Apple води преговори с правителството на Индия с цел проучване на възможностите за производство на продукти в страната, пише Wall Street Journal.

Идеята на компанията е да изгради по-сериозно присъствие във втория по големина пазар на мобилни телефони по брой потребители.

Премиерът Нарендра Моди се опитва да насърчи технологичното производство в страната чрез своята инициатива „Make In India”.

В писмо до властите, изпратено от Apple през ноември, компанията подчертава плановете си за производство и моли за финансови стимули.

Представители на правителството не са открити за коментар, а говорителят на Apple за Индия не е отговорил веднага на запитването за коментар от Ройтерс.

Местното производство ще помогне на Apple да отвори магазини за търговия на дребно в страната, в която iPhone има по-малко от 2% дял от общите продажби на смартфони в Индия.

Тайванската компания Hon Hai Precision Industry, която произвежда устройствата на Apple, има завод в Южна Индия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още