IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атакуваха облачната услуга на Apple в Китай

Атаката идва броени седмици след като Apple съобщи, че ще премести съдържанието на китайския iCloud на сървърите на China Telecom

21:18 | 21.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Атакуваха облачната услуга на Apple в Китай

iCloud – облачната услуга за съхранение на данни на Apple, беше атакувана в Китай, съобщи Reuters. Целта са били лични данни на потребителите, коментира китайска организация, наблюдаваща интернет пространството. Според анализаторите не е изключено китайското правителство да стои зад атаките.

От китайското външно министерство обаче категорично отрекоха връзка с хакерски групи. Самото правителство на страната  е честа жертва на подобни атаки, коментира говорител на институцията.

При инвазията е използван методът "man-in-the-middle" – хакерите внедряват свой сайт между потребителите и сървъра на iCloud. По този начин се прави опит да се получи достъп до пароли, снимки и контакти и други лични данни на потребителите.

Атаката идва броени седмици след като Apple съобщи, че започва да съхранява информацията на китайските потребители в  iCloud на сървърите на China Telecom. Тя съвпада и с началото на продажбите на iPhone 6 на китайския пазар.

Припомняме, че в началото на септември Apple се изправи пред подобен проблем със сигурността на iCloud. Тогава имаше съобщения за разбити акаунти на известни личности и изтичане на снимки и други лични данни. От компанията отрекоха да имат пробив в сигурността и заявиха, че ще проверят къде е проблемът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още