IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Display отчете рекордна оперативна печалба за четвъртото тримесечие

Приходите за периода пък са скочили с 18 на сто

10:18 | 24.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Южнокорейската технологична компания LG Display обяви във вторник, че е отчела рекордна оперативна печалба за четвъртото тримесечие в размер на 904,3 млрд. вона (778,33 млн. долара), благодарение на покачването на цените на панелите от течни кристали, предава Ройтерс.

Най-големият производител на течнокристални дисплеи в света заяви, че печалбата му е повлияна позитивно и от благоприятните обменни валутни курсове.

"Възходящата тенденция при цените на панелите се очаква да продължи, благодарение на ниското ниво на запаси в индустрията и тенденцията към по-големи размери панели“, коментира главният финансов директор Дон Ким в изявление.

Цената на LCD телевизорите с диагонал над 32 инча нараства от 10 месеца, сочат данни на Wits View от миналата седмица.

Анализаторите смятат, че растежът се дължи най-вече на фактори, свързани с доставките, като това, че конкурентът Samsung Display затвори своя завод за LCD екрани миналата година.

LG Display заяви, че оперативната ѝ печалба за периода октомври – декември е достигнала 904,3 млн. вона и е нараснала с 1,39% спрямо същия период миналата година. Сумата надмина прогнозата на Thomson Reuters StarMine SmartEstimate за 845 млрд. вона – средна оценка на 27 анализатори.

Приходите за тримесечието са нараснали с 18% спрямо година по-рано до 7,9 трлн. вона, уточни LG.

LG Display, която доставя екрани за iPhone на Apple и за телевизорите на LG Electronics, заяви по-рано този месец, че води преговори с южнокорейската Samsung Electronics за сключването на споразумение за доставка на телевизионни панели.

Вижте още технологични новини във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още