Новини

Нова заповед за арест грози лидера на Samsung Electronics

Специалните прокурори отново настояват той да бъде задържан

Нова заповед за арест грози лидера на Samsung Electronics

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейските специални прокурори обявиха във вторник, че отново ще поискат заповед за ареста на лидера на Samsung Group Лий Дзие Юн, разследван в рамките на случай, който доведе до остраняването на президента Пак Кън Хе от поста ѝ, предава Ройтерс.

Лий, който е трето поколение лидер на южнокорейския топ конгломерат, беше разпитван в продължение на повече от 15 часа от специалните прокурори в понеделник. Освен това те настояват за ареста и на единия от директора на Samsung Electronics Парк Сан-джин.

Още по темата

“Поискахме издаването на заповед за арест на заместник-председателя Лий Дзие Юн и на президента Пак Кън Хе”, обявиха в изявление от офиса на прокурорите.

През миналия месец Централният окръжен съд в Сеул отказа първото искане за арест на лидера на Samsung. Ако в крайна сметка той бъде арестуван, това може да доведе до сериозни проблеми за Samsung - най-големият производител на смартфони в света, възпрепятствайки вземането на стратегически решения, като тези за нови инвестиции и придобивания.

Прокуратурата заяви, че обвиненията на двамата директори включват даването на подкупи, присвояване и укриване на активи в чужбина. Обвинението посочва още, че може да бъде наложена допълнителна глоба за лъжесвидетелстване на Лий.

От прокуратурата отказаха да разкрият повече по темата и обявиха, че ще обявят повече детайли в рамките на брифинг днес.

Лий и Samsung Group отричат обвиненията. 

Повече по темата вижте тук!

Вижте повече технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 760   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Виртуалната реалност превзема фитнеса