IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal спря услугата си в Гърция

Ryanair пък пусна плащане в брой за клиентите си в страната

12:00 | 03.07.15 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>
<br />

Снимка: Ройтерс


Списъкът с неволи на Гърция все повече се увеличава, след като гърците вече не могат да ползват сметките си в PayPal, съобщава Quartz.

Лимитите за теглене от банкомати, които правителството наложи, докато се опитва да реши ситуацията с кредиторите си, вече се отразяват и на онлайн услугите за плащане, които разчитат на традиционните банки и кредитните карти, за да осъществяват паричните транзакции.

Според говорител на PayPal “заради новите решения на гръцките власти за капиталов контрол финансирането на портфейла на Paypal от гръцки банкови сметки, както и трансграничните трансакции с пари от карти или банкови сметки в момента са недостъпни. Нашата цел е да продължим да обслужваме уважаваните от нас гръцките клиенти, с които работим от повече от десетилетие, с пълен капацитет“.

Икономическата криза в Гърция очевидно не е показателна за глобалната финансова система. Но фактът, че бизнесът на Paypal намира основание да спре услугата, подчертава колко много компанията, както и много други финансово технологични бизнеси, разчитат на традиционните институции, за да осъществяват дейността си. Истината е, че в ядрото на всяка финансова група, която цели да отстрани старата гвардия от бизнеса, всъщност стои по една старомодна банка, коментира Quartz. 

В началото на седмицата нискотарифният превозвач Ryanair пък обяви, че гръцките клиенти ще могат да плащат в брой за билетите си заради наложения капиталов контрол. Ирландската авиолиния, която оперира на 11 летища в Гърция, заяви, че очаква „високи темпове на спад“ на използването на кредитни и дебитни карти.

Ryanair сега предлага възможността гърците, които искат да пътуват, да закупят самолетните си билети в брой на билетните бюра на компанията, разположени на летищата“, обяви тогава превозвачът.

Новините около гръцката криза можете да следите тук!

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 12 rate down comment 1
kurta007
преди 8 години
Него не могат да го спрат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
abdul
преди 8 години
Биткойн?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още