IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Progress смени главния си изпълнителен директор

На поста сяда Йогеш Гупта, а досегашният ръководител на компанията остава в борда на директорите

15:18 | 12.10.16 г.
Progress смени главния си изпълнителен директор

Progress, под чийто бранд оперира Telerik в България, обяви, че назначава нов главен изпълнителен директор - Йогеш Гупта.

Досега заемалият длъжността Фил Пийд се оттегля от поста, но остава в борда на директорите, обявиха от компанията. Той управлява Progress от 2012 г. до момента, като отстъпва поста на Гупта, който между 2013 и 2015 г. е бил президент и главен изпълнителен директор на Kaseya - софтуерна компания за ИТ управление в облака.

Преди това Гупта е бил изпълнителен директор на FatWire Software между 2007 г. и придобиването ѝ от Oracle през 2011 г. Между 1989 и 2007 г. той заема поста главен технологичен директор и главен стратег в Computer Associates.

„Убедени сме, че Йогеш е точният лидер за бъдещето на Progress”, коментира Джон Р. Игън, председател на борда на директорите на компанията. По думите му бордът на директорите е разгледал както външни, така и вътрешни кандидатури.

“Докато течеше този процес, видяхме в Йогеш лидер с доказан успех в постигането на впечатляваща възвръщаемост на инвестициите чрез въвеждането на иновативни стратегии за ръст и безупречното им изпълнение. Той се вписва напълно в нашата компания и е точният главен изпълнителен директор на Progress за следващия етап от развитието ни“, коментира още Игън.

Гупта е избран и за член на борда на директорите на Progress.

От своя страна оттеглящият се от поста Пийд заяви, че е избрал да предприеме стъпката точно сега, за да може назначението на Йогеш да се случи в правилния за това момент. Неговите опит и умения напълно съвпадат със стъпките, които фирмата е предприела в подготовката за завършването на тази година, твърди още той.

В изявление Гупта подчертава, че мисията на Progress остава същата - да помага на разработчиците “да създават приложенията на бъдещето”. По думите му компанията ще продължи своето развитие в посока към облачните технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още