IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung може да премахне централизирания си офис

Този тип структури отдавна са критикувани за това, че съсредоточават властта в малък брой хора

14:58 | 06.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Лий Дзие-юн. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Лий Дзие-юн. Снимка: архив Ройтерс

Заемащият лидерското място в Samsung Group Лий Дзие-юн, след като основателят ѝ и негов баща получи сърдечен удар, заяви, че е готов да премахне централизирания офис, който координира различните части на бизнеса на конгломерата, предава Bloomberg.

“Ако обществото и властите имат негативна нагласа към него, ще го премахна”, коментира Лий по време на изслушване в парламента.

Въпреки че управляваните от фамилии южнокорейски конгломерати обикновено имат централизиран офис, който определя стратегията на групата, тази практика отдавна е обект на критики от страна на активисти, които твърдят, че такива организации служат на интересите на своите инвеститори за сметка на миноритарните инвеститори. Такива офиси са били премахвани преди (Samsung направи подобно нещо през 2008 г.), за да ги върнат години по-късно.

Лий, който е заместник-председател на Samsung Electronics, придоби доста по-значима роля в групата, след като баща му преживя инфаркт през май 2014 г.

По време на заседанието Лий заяви пред депутатите, че ще се оттегли от лидерското място, ако се появи някой по-добър кандидат. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още